Alkumaa antaa uusia alkuja ja kantaa eteenpäin arjessa

Aivan aluksi tahdon kertoa sinulle miten Alkumaa syntyi. Alussa olin vain minä, yksinäinen metsä. En tiennyt kuka olin, mistä minussa oli kyse. En tiennyt vahvuuksiani, en tiennyt heikkouksiani, en särmiäni. En tuntenut omia rajojani, en tiennyt, mihin asti juureni yltävät. Tiesin vain, että minussa oli monenlaisia olentoja, ja minussa elivät mitä kauneimmat kasvit ja eliöt.

Alkumaa tarjoaa luontolähtöisiä palveluita sosiaali- ja terveyspuolelle.

Toimintamme on ennaltaehkäisevää yhteisöllistä ryhmätoimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Kaiken toiminnan perustana on green care eli vihreä hoiva ja sen tutkitut vaikutukset ihmisen hyvinvoinnille.

Teemme yhteistyötä kuntien sosiaalitoimen ja yhdistysten kanssa. Palvelut suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti yhteistyössä palvelun ostajan kanssa. Toimimme tavoitteellisesti, ammatillisesti ja vastuullisesti.

Tarjoamme aitoja kohtaamisia sekä maatilallla että metsäympäristössä ja paikan, jossa juurtua ja vahvistua. Annamme luonnolle mahdollisuuden kantaa lasta ja nuorta kohti tulevaa, parempaa elämää.

Luomme yhdessä tulevaisuuden aikuisia, jotka kunnioittavat itseään, muita ihmisiä sekä ympäröivää maailmaa. Tutustu palveluihimme täällä.

Mutta sitten kaikki muuttui, sillä kohtasin vuodenajat. Ensin huomasin syksyn pimeyden, myrskyt ja myllerrykset, ymmärsin voimani, ymmärsin, mistä ammennan tuulen. Miten puhdistun kaikesta turhasta. 

Olen Niina Merivirta ja Alkumaan Oy:n perustaja ja yrittäjä. Koulutukseltani olen lasten ja nuorten erityisohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, elintarvikelaborantti,  matkailunohjelmapalvelutuottaja sekä Green care ohjaaja. Olen myös valmistunut Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta (JYET). Lypsykarjatilan emäntänä maatilallamme olen ollut jo yli 20 vuotta. Olen toiminut vuosia tukihenkilönä, ja yhdessä miehen kanssa olemme toimineet tukiperheenä viimeiset 3 vuotta.

Omat lapseni ovat kaikki jo kohta aikuisia, fiksuja ja ahkeria nuoria. Maatila, jossa Alkumaa Oy toimii, on siirtynyt mieheni Pasin suvulle jo vuonna 1896 eli 100 vuotta ennen kuin me otimme tilan hoitaaksemme.

Tulen hyvin toimeen lasten ja nuorten kanssa. Olen empaattinen, luotettava ja turvallinen aikuinen. Kodissamme jokainen lapsi ja nuori saa hyvän perheen mallin. Meillä jokainen on tärkeä osa yhteisöä, omana itsenään.

Lataa täältä syksyllä 2016 pitämäni esitelmä toiminnastamme.

Lue täältä juttuni Yrityssalo-lehdessä