Metsä- ja maatilaretket

Alkumaasta alkaa seikkailu. Alkumaa on seikkailu.

Ainutlaatuisessa maatila- ja metsäympäristössämme pääset mukaan seikkailuun, jonka muistat ikuisesti. Erilaisille ryhmille räätälöidään toiveidenne ja tarpeidenne mukainen elämysmatka, jonka pääset kokemaan kaikilla aisteillasi.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi aarteenetsintäseikkailu Alkumaan taikametsässä? Tai unohtumaton navettaseikkailu, jossa pääset näkemään mistä maito tulee? Haistatko jo vastaleivotun pullan ja nuotion tuoksun, kuuletko jo Alkumaan metsän asukkaiden kutsun tulla kylään, tunnetko jo sammalmättään kutsuvan pehmeyden tai Tessu-koiran pehmeän turkin, näetkö jo itsesi ihastelemassa Alkumaan metsän kauneutta ja vihreän satoja eri sävyjä, tai ihmettelemässä miten lehmän kieli onkaan pitkä ja karhea?

Tätä kaikkea, ja paljon muuta voit kokea Alkumaan maatila- ja metsäretkillä!

Katso tarkemmat tiedot päiväkotiretki esitteestä.

Lisätietoa myös yleisesitteessämme.

Ohjelmavaihtoehdot

Päiväkotiryhmille:

1. VAIN HÄN, KEN USKOO KEIJUIHIN, LÖYTÄÄ TIEN SALAISEEN TIITIÄISEN MAAHAN
Astumalla Alkumaan taikametsään, lapsi pääsee ikätasoisesti mukaan kokemukselliseen seikkailuun Pikku-Tiitiäisen maahan. Lapsi oppii kunnioittamaan toisia lapsia, eläimiä, luontoa ja katsomaan, ettei tallaa kaikkea kaunista. Etsimme matkalla myös Alkumaan aarretta – mutta sen löytää vain hyvällä yhteistyöllä!

2. RAKKAUDESTA ELÄIMIIN
Tässä seikkailussa opetellaan eläinten kanssa toimimista ja niiden hoitamista. Jokainen pääsee ruokkimaan, harjaamaan ja juottamaan vasikoita tuttiämpärillä. Alkumaassa on lehmiä, vasikoita, kissoja ja koira. Eläintenhoidon lisäksi seikkailemme metsälaavun lähimaastossa toiminnallisella satupolulla, jossa etsimme kadonnutta siiliperhettä ja Alkumaan aarteita – löydämmeköhän ne hyvällä yhteistyöllä?

Kenelle

  • Päiväkotiryhmät
  • Koululuokat
  • Perhepäivähoitoryhmät
  • Tukiperheet, perhekodit ja lastenkodit
  • Erityisryhmät (esim. mielenterveyskuntoutujat ja kehitysvammaiset)
  • Muut ryhmät (esimerkiksi perheet, vanhemmat, omaishoitajat, yhdistykset)

Paketit räätälöidään kullekin ryhmälle ja heidän toiveilleen sopivaksi. Meillä on jokaiselle ryhmälle sopivaa toimintaa.

Ohjelma voi olla seikkailuhenkistä, tai tavoitteena voi olla esimerkiksi virkistyminen ja rauhoittuminen.

Kaikissa ohjelmissa keskiössä ovat maatila- ja luontoympäristö, moniaistiset elämykset ja kokemukset, luonnon hyvinvointivaikutukset sekä ammattitaitoinen ohjaus.

Kysy lisää niin katsotaan yhdessä, miten voisimme räätälöidä teille sopivan kokonaisuuden!

Hinnat

Päiväkotiryhmät: 19 € / lapsi (ohjaajilta ei peritä maksua). Lounas ja ohjelma.

Koululuokat: opintoretken hinta alkaen 380 € / 2 tuntia (ryhmän koosta riippuen).

Hinta sisältää mehun / kahvin ja Alkumaan vastaleivotun pullan.
Hinta sisältää arvonlisäveron 24 % ja vakuutuksen.

Muut ryhmät: hinta alkaen 490 € /ryhmä riippuen ryhmän koosta, ohjelmasta ja ruokailusta. Mahdollisuus nuotioruokailuun metsälaavulla, maatilan pihapiirissä tai maatilan päärakennuksessa. Pyydä tarjous ja räätälöity esite omalle ryhmälle!

Tärkeimpiä muistoja vuosien varrelta:

Niina Merivirta, Alkumaan perustaja ja ohjaaja

“Yksi kauneimmista hetkistä oli, kun pienet juuri kävelemään oppineet pikkulapset tulivat laavuruokailun jälkeen kuuntelemaan kertomiani Alkumaan tarinoita räsymatolle sammaleiden päälle. He kaikki halusivat tulla ympärilleni, osa ihan kiinni nojaten. Kauaa ei tarina ehtinyt eteenpäin, kun osa oli sikeässä unessa. Kaikki suloisesti sulassa sovussa sikinsokin ympärilläni. Niin kaunis ja onnellinen muisto yhdestä ihanasta työpäivästäni. Kaikki päivät ovat yhtä ihania ja rakkaita minulle. Tämä on se syy miksi rakastan työtäni ja teen sitä koko sydämestäni.”

“Kun ruokailimme laavulla, eräs lapsi söi Alkumaan rakettispagettivuokaa ja sanoi: “Tämä ruoka on kyllä paljon parempaa kuin äidin tekemä”. Tämä on minulle kokkina paras palaute, kun ruoka on maistuvaa.”

“Onnistumisen kokemukset, lasten ilo ja innostus on parasta työssäni. Eräs aikuisen palaute on jäänyt erityisesti mieleeni ja kannattelee minua haastavampinakin aikoina: “Teette tärkeää työtä lasten ja nuorten parissa. On sanonta että pieni on sen äidin syli, johon ei kaikki maailman lapset mahdu. Alkumaan syliin mahtuu ja eväät elämään ovat ainutlaatuisia ja tarpeellisia, jotta nuori pärjää aikuisena.”

Eräs lapsi muisteli kaihoisasti Tiitiäisen retkeä ennen poislähtöä. ”Mä aina muistan tämän seikkailun Tiitiäinen”

Haluaisitko kuulla lisää?

Ota rohkeasti yhteyttä, räätälöidään juuri teidän tarpeisiin sopiva ratkaisu yhdessä!

Ota yhteyttä