Palvelut

ALKUMAAN MAATILA- ja TAIKAMETSÄ KEVÄTRETKI 2020

Tässä muutama teemallinen vaihtoehto valittavaksi. Paketeissa keskitymme tiettyyn teemaan, mutta jokaiseen pakettiin kuuluu silti traktorin peräkärryajelua, navettaan, eläimiin ja maidon reittiin tutustumista, metsäretki laavulle ja ruokailu valitsemassanne paikassa.  Asianmukainen vaatetus ja kengät: toimivat navetassa, pihalla ja metsässä. Mahdollisuus myös  n. 2h maatila/metsäretki päivään, jossa makkaran paistoa laavulla, mehut ja pullat alk. 19e/henkilö.

Katso tarkempi hinnasto alta.

1. VAIN HÄN, KEN USKOO KEIJUIHIN; – LÖYTÄÄ TIEN SALAISEEN TIITIÄISEN MAAHAN -PAKETTI

Oletko koskaan miettinyt, minkälaisia asukkaita asuu metsässä ja puunjuurakoissa. Ne voivat olla metsän omia eläimiä, tai sellaisia, joita näkee vain hän, ken uskoo mielikuvituksissaan. Alkumaan ihanassa sammalmetsässä on nähty pieniä koteja puiden juurilla ja vilauksia keijuista.

Keijut opettavat lapsille monenlaisia taitoja retken aikana, kuten: pitämään hyvää huolta itsestä, ystävistä, eläimistä ja luonnosta, itse kokemalla ja ikätasoon sopivalla tavalla. Astumalla Alkumaan taikametsään, lapsi pääsee ikätasoisesti mukaan kokemukselliseen seikkailuun Pikku-Tiitiäisen maahan.

Lapsi oppii kunnioittamaan toisia lapsia, eläimiä, luontoa ja katsomaan, ettei tallaa kaikkea kaunista.

2. KADONNEEN ”SIILIPERHEEN” ETSINTÄ -PAKETTI

Paketti metsälaavun lähimaastossa. Seikkailullinen satupolku, jossa viemme lasten kanssa maitoa navetalta ja evästä nälkäiselle siiliperheelle metsään. Hauska pieni seikkailu, jossa toiminnallisia rasteja, ennen siiliperheen löytymistä.

3. TARINALLINEN METSÄMYSTEERI -PAKETTI

Alkumaan metsään on eksynyt varsin omituinen otus, joka tekee kepposia ja pieniä tihutöitä metsässä. Metsän eläimet ovat jo menettämässä yöunensa ja tarvitsevat kipeästi lasten apua, miten palauttaa rauha ja järjestys takaisin metsäluontoon ja eläinten välille. Lapset oppivat luonnossa toimimista, tärkeitä arvoja, kaveritaitoja, ympäristötietoisuutta, sekä uusia kokemuksia ja elämyksiä. Asiat voivat aina muuttua paremmaksi, kun autetaan pulassa olevaa kaveria, opetetaan tälle uusia taitoja ja otetaan mukaan seikkailuun.

4. RAKKAUDESTA ELÄIMIIN -PAKETTI

Paketti, jossa opetellaan eläinten kanssa toimimista ja niiden hoitamista. Jokainen pääsee ruokkimaan, harjaamaan ja juottamaan vasikoita tuttiämpärillä ja taluttamaan pupuja agilityradalla. Meillä on lehmiä, vasikoita, pupuja, kissoja ja koira.

Etkö löytänyt mieleistäsi seikkalupakettia? Ei hätää, kysy räätälöidyistä paketeista ottamalla yhteyttä!

Lounasvaihtoehdot:

  • Grillimakkara tai nakit ja uunissa paahdetut pyttipannuperunat lisukkeineen, sämpylä ja juoma
  • Mansikin kermainen kanapasta lisukkeineen, sämpylä ja juomat
  • Seikkailijan rakettispagettijauhelihavuoka lisukkeineen, sämpylä ja juomat
  • Pikkupupujen perunamuusi ja nakkikastike lisukkeineen, sämpylä ja juomat

Hinnasto

Aikuiset Lapset
Alle 10 hlö 59€ / hlö Alle 10 hlö 39€ / hlö
10 – 19 hlö 54€ / hlö 10 – 19 hlö 34€ / hlö
20 – 29 hlö 44€ / hlö 20 – 29 hlö 29€ / hlö
Yli 30 hlö 39€ / hlö Yli 30 hlö 24€ / hlö
Päiväkotiryhmät

Ohjelma + ruokailu 19 € / hlö
Ohjelma ilman ruokailua 9 € /hlö
Ryhmän koko ei vaikuta hinnoitteluun. Päiväkotiryhmien ohjaajat sisältyvät hintaan.

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja hinta yksilö valmennus 84e/h.

Avaa tästä lisätietoa neuropsykiatrisesta valmennuksesta.

Perustiedot

KESTO
Ruokailulla n. 3 tuntia
Ilman ruokailua n. 2-3h

HINTA

Katso tarkemmat hintatiedot alta.

Hinta vaihtelee ryhmän koon ja osallistujien iän mukaan. Päiväkotiryhmät erikseen.

Ohjaajien ruokailut sisältyvät hintaan. Ruokailu voidaan järjestää 20-30 henkilölle, joko metsälaavulle, n. 90v vanhaan pihamökkiin tai maatilan päärakennukseen.

Hinta sisältää vakuutukset, ruokailut, sekä ohjelmapalvelun.

Kaikki hinnat sisältävät arvolisäveron.

PERUUTUSEHDOT

24 tuntia ennen sovittua alkamisajankohtaa voi peruuttaa kuluitta, muutoin perimme 50% hinnasta. Ei koske päiväkotiryhmiä.

PAIKKA
Ajomäentie 103A, 31400 Somero
www.alkumaa.fi

ILMOITTAUTUMINEN
Niina Merivirta
p.040-5451518
ilmoittautuminen ja allergiat niina(at)alkumaa.fi

Lataa esite

RAKKAUDESTA ELÄIMIIN JA LUONTOON -LEIRI

TAVOITTEET

Leirillä lapsi saa hienoja elämyksiä ja kokemuksia lehmien, vasikoiden, Tessukoiran, kissojen ja pupujen kanssa toimimisesta. Hän pääsee itse kokeilemaan maatilan töitä, navettahommia, lypsyä, ruokintaa, harjausta, vasikan ja pupujen talutusta, traktorilla ajoa, traktorin peräkärrykyytiin metsälaavulle, laavulla makkaran ja vaahtokarkkien paistoa. Valmistamme ruokaa yhdessä ja leivotaan. Lapsi saa uusia leikkikavereita ja oppii uusia taitoja. Leirillämme lapsella on lomaa ja silloin ei kuljeta tiukan aikataulutuksen mukaan, vaan lasten mielenkiinnon ja toiveiden mukaan. Jokainen pääsee kokemaan hetkeksi, millaista on elää maatilalla.V

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen leireille 4.5.2020 mennessä (muistathan ilmoittaa allergiat ja lääkityksen) sähköisesti www.alkumaa.fi tai soittamalla Niinalle 040-5451518. Ilmoittautumisjärjestyksessä otan varauksia leireille. Leirimaksu maksetaan sähköpostitse tulevalla laskulla ennen leirin alkua. Kuluitta voi peruuttaa lääkärin todistuksella, muuten perimme 50e peruutusmaksun. Leiri toteutuu, kun vähintään kuusi lasta on ilmoittautunut. Kulkeminen Alkumaahan omalla kyydillä. Alkumaa sijaitsee Salossa, Someron rajalla reilun tunnin matkan päässä Turusta ja Helsingistä.

TIETOA OHJAAJISTA JA MAJOITUKSESTA

Leirin ohjaamisesta vastaa tilan emäntä Niina lasten ja nuorten erityisohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, Green Care ohjaaja ja ohjelmapalvelutuottaja. Mukana myös isäntä Pasi ja lähihoitaja opiskelija tyttäremme. Majoitus järjestetään maatilan tilavassa uudessa päärakennuksessa, jossa 3 suihkua, 3 wc:tä, sauna, ulkona palju ja uima-allas. Olemme rekisteröityjä palveluntuottajia ja olemme tehneet yhteistyötä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa v.2017 alkaen järjestämällä Lasten yhteisöllisen ryhmätoiminnan viikonloppuja.

Perustiedot

LEIRIAJANKOHDAT 2020
1. leiri 23.-25.6.2020
2. leiri 30.6.-2.7.2020
3. leiri 6.-8.7.2020

MITÄ SISÄLTYY
Leirit sisältävät herkullisen ja terveellisen lähiruoan (aamiainen, lounas, iltapäivän välipala, päivällinen ja iltapala, sekä makkarat ja vaahtokarkit laavuretkillä). Ammatillisen ohjauksen ja huolenpidon, sekä majoituksen. Tapaturmavakuutus sisältyy hintaan.

HINTA
2 vrk hinta 178€ (tilauksesta mahdollisuus myös erilaisiin kesäleireihin, kuten vanhemman kanssa, erityislapsille, eri-ikäisille lapsille ja nuorille tai pidemmät leirit, kysy rohkeasti lisää!)

KOHDERYHMÄ
7-13-vuotiaat lapset

PAIKKA
Ajomäentie 103A, 31400 Somero
www.alkumaa.fi

HAKEMINEN JA LISÄTIEDOT
Niina Merivirta
p.040-5451518
ilmoittautuminen ja allergiat niina(at)alkumaa.fi

Lataa esite

Alkumaa tarjoaa opettavaisia elämyksiä lapsille ja nuorille

Palveluissamme kantavana ideana on lapsen ja nuoren omien voimavarojen esille tuominen. Tarjoamme kuntien sosiaali- ja terveyspalveluille uuden vaihtoehdon, joka pidemmällä aikavälillä tuottaa myös säästöjä.
On kaikken etu, kun lapsi tai nuori löytää varhaisessa vaiheessa keinoja, joilla itse vaikuttaa omaan arkeensa ja hyvinvointiinsa.

Yhdessä toiminnan suunnitteleminen, yhdessä tekeminen ja yhdessä oppiminen antavat eväitä pitkälle tulevaisuuteen ja itsenäiseen elämään.

Tällä sivulle kerromme tarkemmin Alkumaa Oy:n palveluista. Palvelumme jakautuvat kahteen osa-alueeseen: virkistys- ja elämyspalveluihin sekä hoiva- ja hyvinvointipalveluihin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan yhdessä lisää siitä miten voisimme olla avuksi.

Tällä sivulla esiteltyjen toimintojen lisäksi tarjoamme räätälöityjä paketteja kaiken ikäisille henkilöille. Kysy rohkeasti, suunnitellaan juuri teidän tarpeisiinne sopiva paketti yhdessä!